Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи призова днес

...
Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи призова днес
Коментари Харесай

ЕС призовава Украйна да се присъедини към Международния наказателен съд

Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи прикани през днешния ден Украйна да се причисли към Римския статут - групата страни, които вземат участие в Международния углавен съд (МНС). МНС проверява закононарушения, осъществени от жители на страни, участващи в Римския статут или в техните граници, заяви Българска телеграфна агенция.

Съветът приканва също страните от Европейски Съюз да подхващат стъпки за цялостно използване на определението за съществени интернационалните закононарушения и за методите за търсене на отговорност, планувани в Римския статут. Съветът на Европейски Съюз приканва страните от Общността да разрешат упражняването на универсална пълномощия или други форми на национална пълномощия във връзка с съществени интернационалните закононарушения, както и да обезпечат опция за тясно правосъдно съдействие с МНС, се показва в известието.

Страните от Европейски Съюз са призовани да дават подобаваща поддръжка за основаване на профилирани звена за следствие и наказателно гонене на съществени интернационалните закононарушения на национално ниво. Държавите следва също да осведомят украинските бежанци за опцията да дадат показания, до момента в който са в Европейски Съюз, за закононарушения, на които са станали очевидци в родината си.

Европейската комисия е приканена да усили финансовата, логистичната, техническата и материалната поддръжка за страните от Европейски Съюз за тези цели. Комисията следва да продължи да поддържа националните и интернационалните механизми за следствие и събиране на доказателства, изключително във връзка с доказателствата, събрани на бойното поле.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР