Съветът на ЕС одобри закупуване на боеприпаси за Украйна на

...
Съветът на ЕС одобри закупуване на боеприпаси за Украйна на
Коментари Харесай

ЕС счита мирния план на Китай за Украйна за фантазия

Съветът на Европейски Съюз утвърди закупуване на муниции за Украйна на стойност 1 милиарда евро
Предложението на Китай за разрешаване на войната в Украйна " не е кротичък проект ", сподели в петък висшият представител на Европейски Съюз по външната политика, като го назова " фикция ", оповестява " Анадолу ".

Говорейки на събитие, проведено от Европейския академични институт във Флоренция, Жозеп Борел сподели: " Единственото нещо, което може да се назова кротичък проект, е предлагането на (украинския президент Володимир) Зеленски. "

" Китайският кротичък проект, добре, това не е кротичък проект. Това е набор от пожелателни съображения, пожелателни мисли, само че това не е кротичък проект ", сподели Борел. " Ако желаете мир, накарайте Русия да се отдръпна. "

Мирният проект на Зеленски призовава Русия да се отдръпна от цялата украинска територия, до момента в който предлагането за мир на Пекин, показано от китайското външно министерство през февруари, приканва за разглеждане на опасенията за сигурността на всяка от страните.

Повтаряйки, че подкрепата за Украйна би трябвало да се усили, той сподели, че ако Киев се съобщи, съветските войски ще бъдат " на полската граница " и Украйна ще се трансформира във " втора Беларус ".

Той означи, че без поддръжката на Запада това ще се случи " за броени дни ".

По отношение на отношенията сред Европейски Съюз и Китай Борел сподели, че независимо от тесните връзки на блока със Съединени американски щати, той би трябвало да има личен метод към Китай.

" Мисля, че да, ние, европейците, би трябвало да имаме собствен личен метод да се надигнем пред Китай. В триъгълника ЕС-САЩ-Китай ние сме по-близо до Вашингтон, несъмнено, само че би трябвало да имаме собствен личен метод и ние работим върху това ", сподели той.

В късните часове в петък стана ясно още, че:

Съветът на Европейски Съюз утвърди закупуване на муниции за Украйна на стойност 1 милиарда евро

Съветът на Европейския съюз разкри в петък в изказване, че е " приел мярка за помощ на стойност 1 милиард евро в рамките на Европейския механизъм за подкрепяне на мира (EPF) ", която има за цел допълнително укрепване на качествата и устойчивостта на Украйна.

" Мярката за подкрепяне ще финансира предоставянето на украинските въоръжени сили на артилерийски снаряди с диаметър 155 мм и, в случай че бъдат поискани, ракети, които ще бъдат взаимно доставени от държавите-членки на ЕС от европейската отбранителна промишленост ", обясниха от Съвета.

Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел коментира, че днешното решение е " още една значима стъпка за доставка на повече муниции " на Киев, като добави, че общата военна поддръжка на Европейски Съюз за страната в този момент възлиза на 5,6 милиарда евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР