Съветът на британското графство Къмбрия одобри единодушно във вторник строителството

...
Съветът на британското графство Къмбрия одобри единодушно във вторник строителството
Коментари Харесай

Великобритания одобри строителството на въглищна мина за пръв път от 30 години


Съветът на английското графство Къмбрия утвърди единомислещо във вторник строителството на мина за рандеман на коксови въглища. Подобно решение е първото за страната от повече от 30 години, написа Financial Times.

Стойността на плана, прочут като Woodhouse Colliery на северозападното крайбрежие на Англия наоколо до Уайтхейвън се прави оценка на сумата от 180 млн. лири (близо 240 млн. долара). Мината е ситуирана на изоставена площадка на югозапад от Уайтхейвън и ще обезпечи достъп до дълбоките находища от въглища на шелфа на Ирландско море.

Очаква се по планът Woodhouse Colliery да стартира търговски рандеман след близо две години.

Компанията оператор West Cumbria Mining Ltd счита, че ще може да добива към 2,4 млн. тона коксови въглища годишно за английската стоманена индустрия и за експорт. В изказването си във връзка взетото решение от компанията оператор изясняват, че в този момент Англия и европейския пазар внасят годишно 45 млн. тона въглища.

Запасите от въглища от мината в Къмбрия се счита, че доближават за към 100 години, само че мината ще се експлоатира към 50 години.
Добивът на въглища ще сътвори към 500 работни места в мината и още към 2 хиляди работни места, свързани с логистиката.
От страницата на компанията оператор излиза наяве, че планът се създава още от 2014 година

Къмбрия е известна с дългата си история по рандеман на въглища, като последната мина в графството е затворено още през 80-те години на предишния век. Последната мина във Англия в графство Йоркшир завърши активността си през декември 2015 година В страната към момента има няколко въглищни кариери.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР