Съветът на Амстердам забрани на круизните кораби да влизат в

...
Съветът на Амстердам забрани на круизните кораби да влизат в
Коментари Харесай

Амстердам забранява круизните кораби

Съветът на Амстердам забрани на круизните кораби да влизат в центъра на града, защото нидерландската столица се пробва да ограничи броя на посетителите и замърсяването. Политиците обявиха, че корабите не кореспондират с упоритостите на града за стабилно развиване. Това е най-новата мярка за ограничение на всеобщия туризъм в града.

 

Другата съществена причина за премахването на круизните кораби е намаляването на равнищата на замърсяване на въздуха. Плавателните съдове се трансфораха в знак на казуса, защото всяка година в столицата дебаркират повече от 100. Проучване от 2021 г. установи, че единствено за ден един огромен круизен кораб е създал същото количество азотни оксиди, колкото 30 000 камиона. 

 

" Круизните кораби в центъра на града не се вписват в задачата на Амстердам да понижи броя на туристите ", споделя Илана Рудеркерк от демократичната партия, която ръководи града, дружно с лейбъристите и природозащитниците. Това значи, че централният круизен терминал на река Иж в непосредственост до Централната жп гара на Амстердам ще бъде затворен. 

 

От известно време се обмислят и други места за акостиране, които са надалеч от центъра на града, само че към момента не е взето решение. Общинският съвет се пробва да почисти града, като забрани пушенето на канабис по улиците на квартала на алените фенери. През март започва и онлайн акция, която приканва младите британци, които обмислят да провеждат ергенските си празненства в Амстердам, да " стоят настрани ".

 

Амстердам се трансформира в жертва на личната си известност, привличайки 20 милиона гости годишно - някои от тях заради репутацията му на " град на празненствата ". Рудеркерк неотдавна съпостави круизните туристи с  " чума от скакалци ", които се спускат едновременно в града.

 

Миналата година кметът Фемке Халсема акцентира, че туристите от круизни кораби слизат на сушата за няколко часа, хранят се в интернационалните вериги и нямат време да посетят музеи. По този метод те всъщност поглъщат града, само че не вършат нищо за него, счита градоначалникът.

 

Амстердам разгласи проекти за възстановяване на нощната просвета за младежите. Градът очерта задачата си да откри места за нощни клубове, като да вземем за пример неизползвани тунели и гаражи, с цел да развие гения на " изобретателни младежи, които желаят да провеждат нещо през нощта ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР