Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани

...
Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани
Коментари Харесай

Винен празник превзема Стария град за 3 дни - започва „Дефиле на младото вино“

Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и посетители на града на 15-тото издание на „ Дефиле на младото вино “, което стартира през днешния ден и ще продължи до неделя. Участниците тази година са 67, измежду които най-хубавите производители на виновност и вкусни храни.

“Дефиле на младото вино “ стартира с Дионисиево шествие. В 13:00 ч. на пл. „ Стефан Стамболов “ /пред Община Пловдив/ богът на виното - Дионис ще приветства всички присъстващи. Пъстро шествие с присъединяване на фолклорен отбор " Тракия " ще Ви поведе към началото на Стария град.

На ул. „ Съборна “ 2-4 до бариерата в 14 часа ще бъде открит фестивалът. Бог Дионис, дружно с формалните посетители ще отворят първата бъчва младо вино, годишна продукция 2023 година С песни, танци и тостове, ще се даде старт на тридневна винена веселба. Ако вали - рязането на лентата ще е на Римския стадион.

19 обекта ще отворят порти по време на „ Дефиле на младото вино “ 2023. За облекчение може да се употребява цифровата фестивалана карта, в която са маркирани всички местоположения и участниците в тях. Дегустациите ще продължат три дни: На 24 ноември - от 14 до 18 ч. ; На 25 ноември - от 11 до 18 ч.; На 26 ноември - от 11 до 17 ч.

Винолюбителите ще имат опцията да опитат над 300 типа виновност и десетки деликатесни усета. Дегустацията на вино се реализира с жетони по 0.75 лева /един жетон = на една дегустация/. Пред всяка фестивална локация ще има информативен пункт. От там посетителите ще могат да закупят жетони и дегустационни комплекти - брандирана стъклена чаша за дегустации, кожен държач за чашата, брандирана торба за вино и сувенирен магнит.

„ Дефиле на младото вино “ 2023 се провежда от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в съдействие с общински институт „ Старинен Пловдив ” и Университет по хранителни технологии – Пловдив. Провежда се под патронажа на Министерството на туризма и с поддръжката на Министерството на земеделието. Фестивалът се финансира от „ Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив за 2023 година “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР