Съвет Общи въпроси (чл.50) обсъди днес хода на преговорите по

...
Съвет Общи въпроси (чл.50) обсъди днес хода на преговорите по
Коментари Харесай

ЕС27 обсъди Брекзит, потвърди подкрепата си за Мишел Барние

Съвет " Общи въпроси " (чл.50) разиска през днешния ден хода на договарянията по Брекзит. България бе показана в съвещанието от заместник-министъра на външните работи Емилия Кралева, заяви Министерството на външните работи.

Съветът удостовери поддръжката си за основния договарящ Мишел Барние. 27-те страни бяха единни в отбраната на интегритета на единния пазар, оказването на взаимност към Ирландия и за това, че европейските жители и бизнес не би трябвало да понесат цената на Брекзит. Потвърдено бе, че за тях най-съществен приоритет е подписване на Споразумение за отдръпване, което да подсигурява плавното излизане на Англия от Европейски Съюз, само че бe декларирана готовността си да се приготвят за всички вероятни сюжети.

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние показа пред министрите информация за развиването на договарянията през последните дни. По редица значими детайли от съглашението е реализират прогрес, само че към момента отворен остава въпросът за границата сред Ирландия и Северна Ирландия.

Българският представител акцентира, че отдръпване на ОК със съглашение, включващо взаимно допустими условия и ясно дефиниран временен интервал, е най-хубавият вид за всички, в това число за Англия. Заместник-министър Кралева означи, че правата на жителите би трябвало да останат водещ приоритет при всички вероятни сюжети. Тя оцени високо самодейностите на Европейската комисия за обезпечаване на по-добра координираност на ограниченията за подготовка за отдръпването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР