Саул Канело Алварес се завръща на ринга този уикенд в

...
Саул Канело Алварес се завръща на ринга този уикенд в
Коментари Харесай

Кой е великобританецът, който ще се пробва срещу Канело този уикенд?

Саул Канело Алварес се завръща на кръга този уикенд в търсене на 59-а победа в професионалния бокс. Нокаутьорът ще има за задача да зарадва родната аудитория в Гуадалахара, Мексико и милионите, които ще го гледат онлайн по платформата DAZN по време на празничния уикенд за честването на “Cinco de Mayo ”. На датата пети май мексиканците честват във връзка успеха им над Франция през 1862-a, a Канело също обича да побеждава по това време - той е губил единствено един път от общо пет разнообразни случая, в които е избирал да се боксира в уикенда на този празник.

Сега против него ще застане англичанина Джон Райдър, който ще се опита да вгорчи празника за мексиканците и да направи сензация с победа над Алварес. Но кой е Джон Райдър? Има ли късмет против Алварес? Нека забележим какво знаем за него.

34-годишният Райдър влиза в професионалния бокс през 2010-а. Преди това той натрупа 30 победи в 35 аматьорски дуела, които изиграва защитавайки достойнството на клуб “Angel ” от лондонския квартал Ислингтън. Като дете желае да бъде футболист. В юношеските си години става почитател на Арсенал и ги поддържа и до през днешния ден. 

На професионалния кръг Райдър има 32 победи (18 от които с КО/ТКО) и 5 загуби. Само четири години след дебюта си при експертите Райдър печели интерконтиненталната купа на Световната боксова организация (WBO). Райдър си извоюва пояса с победа с механически нокаут над Теофилиус Тете. През кариерата си Райдър печели няколко трофеи, измежду които и тези на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова федерация (IBF), и Световната боксова асоциация (WBA) в супер-средна категория.

Райдър носи прякора Горилата - негов треньор го назовава по този начин поради физическата му мощ.

“Виждал съм на няколко пъти по какъв начин Джон разнася над 200 кг нагоре-надолу, което е изцяло нелогично! Мисля, че силата му е сериозна и той ще победи Канело, като употребява точно физическите си благоприятни условия. Джон няма да се тормози от размените и ще се пробва да пресира Канело. Той е по-едрият от двамата и би трябвало да употребява това предимство ”, споделя кондиционният треньор Дан Лоурънс пред TUDN.

През 2020-а Райдър споделя пред американски медии, че е почитател на Канело, само че в този момент ще би трябвало да мери сили с мексиканеца в кръга. Англичанинът към този момент е кръстосвал ръкавици с имена като Били Джо Сондърс, Роки Филдинг, Калъм Смит и Даниел Джейкъбс, само че Канело е потвърдил, че е по-класен противник и от четиримата. Райдър тренира за конфликта с Канело с различен английски гений в бокса - Конър Бен (21-0). Но ще бъде ли подготовката му задоволителна добра, ча да се оправи с мощните удари на Алварес?

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от John Ryder
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР