Саудитският петролен гигант Saudi Aramco отчете в неделя рекордна годишна

...
Саудитският петролен гигант Saudi Aramco отчете в неделя рекордна годишна
Коментари Харесай

Saudi Aramco отчете рекордни 161 млрд. долара печалба

Саудитският петролен колос Saudi Aramco регистрира в неделя рекордна годишна чиста облага от 161.1 милиарда $ за 2022 година, което е с 46% повече от миналата година. Причините са по-високите цени на силата, увеличените продадени размери и усъвършенстваните маржове за рафинирани артикули.

Печалбите, които са към три пъти по-високи от 56-те милиарда $ на Exxon, следват сходни доклади на интернационалните сътрудници като BP, Shell и Chevron, които също разгласиха най-вече рекордни облаги за предходната година.

Цените на петрола претърпяха внезапни промени през 2022 година, като се покачиха заради геополитическите терзания на фона на войната в Украйна, по-късно се намалиха заради по-слабото търсене от страна на най-големия вносител Китай и терзанията от световно икономическо стесняване.

Като се има поради, че чакаме петролът и газът да останат от значително значение в обозримо бъдеще, рисковете от незадоволително вложение в нашата промишленост са действителни – в това число допринасяне за по-високи цени на силата “, сподели основният изпълнителен шеф на Aramco Амин Насър в изказването за резултатите.

За да се оправи с тези провокации, компанията влага в нови нисковъглеродни технологии с капацитет за реализиране на спомагателни понижения на излъчванията, сподели Насър.

Плановете за увеличение на потенциала за произвеждане на недопечен нефт до 13 милиона барела дневно (bpd) до 2027 година са на път, се споделя в изказването.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР