Саудитският крал Салман извърши радикални промени в йерархията на въоръжените

...
Саудитският крал Салман извърши радикални промени в йерархията на въоръжените
Коментари Харесай

Промени в командването на армията в Саудитска Арабия

Саудитският крал Салман извърши радикални промени в йерархията на въоръжените сили. Освободени са висши военни. Промените се свързват със сина на краля, който е престолонаследник и министър на защитата на Саудитска Арабия.

Промените са изненадващи, както беше антикорупционната акция предходната есен. Станаха с поредност кралски укази, какъвто е редът в саудитското кралство - издадени късно нощес и оповестени от формалната осведомителна организация. Няма пояснения за какво военачалник Абдел Рахман бин Салех ал Бунян е освободен от поста шеф на генералния щаб на въоръжените сили. Уволнени са и командващите на сухопътните и военновъздушните сили. Тези на военноморския флот и Националната армия бяха заменени в антикорупционната акция. Одобрен е " проект за развиване на военното министерство ". Зад него, както и зад другите промени в кралството от предишното лято насам, стои синът на краля и престолонаследник Мохамед бин Салман, който е и министър на защитата.

Франс прес цитира анализатор, съгласно който в Саудитска Арабия се прави военна промяна и напомня, че от три години кралството води военна акция в Йемен без особени триумфи, само че по тази причина пък със съществени разноски.

Крал Салман разгласи и назначения в цивилната сфера, където младежи получиха основни постове. Тамадар бин Юсеф ал Рамах стана заместник-министър на труда и общественото развиване. Тя е измежду дребното дами на толкоз висок пост в хашемитското кралство.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР