Саудитският крал Салман и руският президент Владимир Путин обсъдиха ситуацията

...
Саудитският крал Салман и руският президент Владимир Путин обсъдиха ситуацията
Коментари Харесай

Саудитският крал се срещна с Путин

Саудитският крал Салман и съветският президент Владимир Путин разискаха обстановката в Близкия изток и Северна Африка и подчертаха нуждата от битка с тероризма, съобщи Ройтерс, цитирайки съветския външен министър Сергей Лавров.

Лавров съобщи на взаимна конференция със саудитския си сътрудник Адел ал Джубейр, че двамата държавни глави са наблегнали на нуждата от намирането на спокойно решение н а споровете в района.
 Саудитският крал Салман и съветският президент Владимир Путин БГНЕС
Саудитският крал е оценил положително мирния развой от Астана, целящ решение на спора в Сирия, съобщи Лавров. Той добави, че Москва поддържа подхванатите от Рияд стъпки за сливане на сирийската съпротива, с цел да може тя да взе участие в мирните договаряния. Ал Джубейр добави, че двете страни си сътрудничат за обединяването на сирийската съпротива и акцентира, че Русия и Саудитска Арабия са единомислещи, че териториалната целокупност и държавните институции на Сирия би трябвало да бъдат непокътнати.
 Саудитският крал Салман и съветският президент Владимир Путин БГНЕС
Саудитският външен министър съобщи, че Москва и Рияд имат вяра в правилото на невмешателство във вътрешните работи на други страни и в правилото на опазване на териториалната целокупност на страните.

Русия и Саудитска Арабия се договориха и за съдействие в региона на нуклеарната енергетика и при усвояването на Космоса, добави Лавров, представен от ТАСС. Освен това страните ще си сътрудничат за аграрната индустрия и за инфраструктурни планове, съобщи той
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР