Саудитска Арабия съобщи днес, че временно намалява производството на петрол

...
Саудитска Арабия съобщи днес, че временно намалява производството на петрол
Коментари Харесай

Рияд свива производството на петрол след бунтовническа атака

Саудитска Арабия заяви през днешния ден, че " краткотрайно понижава " производството на нефт в една от инсталациите на колоса " Арамко ", потърпевша при нахлуване на бунтовниците хуси от прилежащ Йемен, оповестява Българска телеграфна агенция.

Хусите нееднократно нападнаха нощем с дронове и ракети обекти в Саудитска Арабия, командваща военна коалиция в Йемен, която от 2015 година поддържа властта в битката ѝ с хусите, подкрепяни от Иран.

Една от офанзивите против рафинерията ЯСРЕФ в индустриалния град Янбу на Червено море " провокира краткотрайно понижаване на продукцията, което ще бъде обезщетено от запасите ", съобщи енергийното министерство в официално съобщение, без да посочи с какъв брой ще намалее производството

Атаката се размина без жертви.

Според представител на министерството против завода за газ в Янбу са били изпратени два дрона и  още един - против рафинерията ЯСРЕФ, която съгласно уеб страницата й създава по 400 000 барела на ден.

Хусите обявиха през днешния ден, че са нападнали с дронове и ракети " жизненоважни " обекти, в това число съоръжения на " Арамко ".

Коалицията от своя страна уточни, че саудитската противовъздушна защита е свалила балистични ракети, ориентирани към град Джизан, както и девет въоръжени дрона, изпратени в други региони на кралството, най-големия експортьор на недопечен нефт в света.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР