Саудитска Арабия проявява интерес за инвестиране в газопреносната инфраструктура на

...
Саудитска Арабия проявява интерес за инвестиране в газопреносната инфраструктура на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска да инвестира в газопреносната инфраструктура у нас, заяви Борисов

Саудитска Арабия демонстрира интерес за вложение в газопреносната инфраструктура на България, заяви министър председателят Бойко Борисов, който е в Египет за срещата на върха сред Европейския съюз и Арабската лига.

" По доста тематики, инвеститорски, с тях работим, в това число и обявиха - държавната им енергийна компания, за строителството на тръбопровода ни - газов хъб " Балкан " или ние ще го назоваваме " Балкански поток ", уточни Борисов, представен от БНР.

Преди срещата на европейските и арабските водачи в египетския курорт Шарм ел Шейх Борисов акцентира, че макар различията, Европа би трябвало да задълбочава контактите си с арабските страни, тъй като те са " значим сътрудник " освен в вложенията, само че и в сигурността и миграцията.

" Когато се прегръщаш с президента на Египет, би трябвало да имаш също толкоз положителни връзки и с президента на Турция ", означи той и добави: " Моите връзки с тези хора са такива, че да не излагаме на риск България. Да има един оптимално добър баланс за на първо място нашите ползи и е по-добре да си приказваме с тях, по-добре е да внушаваме нашите полезности, да се опитваме да оказваме помощ, в сравнение с при скъсани контакти - миграционната вълна - единствено в Египет има 5-6 милиона, които чакат, мигранти ".

Работих доста за тази среща, тъй че Европейският съвет да сме тук в този момент. Има доста разногласия, тази част на света е такава и по-добре е да приказваме с тях, да внушаваме нашите полезности, да опитваме да оказваме помощ, в сравнение с да има скъсани контакти, коментира Борисов.

Той посочи другарските си връзки с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, с който е провел среща преди началото на днешния конгрес. Това е самопризнание при него да пристигна Европейският съвет, добави министър председателят.

Борисов означи, че страната ни води прагматична и уравновесена политика и сме построили еднообразно положителни връзки със страни като Египет и Турция, Иран и Израел, Косово и Сърбия, Съединени американски щати и Русия. Отношенията ми са такива, че да не излагаме на риск България в едната или в другата посока, тъкмо противоположното, акцентира министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР