Саудитска Арабия повтори, че няма да нормализира отношенията с Израел

...
Саудитска Арабия повтори, че няма да нормализира отношенията с Израел
Коментари Харесай

Саудитска Арабия подчертава връзката между сделката с Израел и палестинската държавност

Саудитска Арабия повтори, че няма да възстановява връзките с Израел без западното признание на самостоятелна палестинска страна, като явно предизвестие към Съединени американски щати да не преувеличават вероятността за кралство открива дипломатически връзки с еврейската страна.

Два дни откакто саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман организира диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Рияд, външното министерство съобщи, че кралството е „ непоколебимо по палестинския въпрос и нуждата братският палестински народ да получат своите законни права “.

Министерството сподели, че разгласява изказването след диалозите сред принц Мохамед и Блинкен по отношение на арабско-израелския кротичък развой и мнения, направени от представителя на националната сигурност на Съединени американски щати.

Говорителят Джон Кърби сподели във вторник, че Вашингтон е в полемики с Израел и Саудитска Арабия „ за опити да се придвижи напред със съглашение за нормализиране “, добавяйки, че е „ получил позитивна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР