Саудитска Арабия огласи във вторник рекорден в историята на кралството

...
Саудитска Арабия огласи във вторник рекорден в историята на кралството
Коментари Харесай

Саудитска Арабия очаква 9% ръст на приходите от петрол в бюджета за 2019 г.


Саудитска Арабия огласи във вторник рекорден в историята на кралството си бюджет, като чака растеж на приходите от нефт от порядъка на 9 % спрямо бюджета за 2018 година - до 662 милиарда саудитски риала (около 178 млрд.долара), се споделя в известие на финансовото ведомство на страната.
По-рано във вторник саудитският крал Салман заяви, че разноските на бюджета съставляват 1,106 трлн.риала (около 298 млн. долара) – растеж от 7,3 % по отношение на предходната година. Приходите -около 975 милиарда саудитски риала (около 263 млн. $ ) - растеж с 9% на годишна база.
Министерство на финансите прецизира, че приходите от нефт са 662 милиарда риала или към 68 % от приходната част по отношение на миналата година.
„ Това би трябвало да се отрази положително на икономическата интензивност, да ускори увереността на вложителите и да усъвършенства обстановката на пазара на труда “, се споделя в прессъобщение на министерството.
В средносрочно бъдеще фискалната политика на страната ще бъде ориентирана към обществени и стопански предпочитани действия – стимулиране на частния бранш, поддръжка на жителите и програмата за промени с визия до 2030 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР