Саудитска Арабия обяви днес, че при мащабната антикорупционна кампания е

...
Саудитска Арабия обяви днес, че при мащабната антикорупционна кампания е
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е сключила споразумения за 106 млрд. долара със задържаните за корупция

Саудитска Арабия разгласи през днешния ден, че при огромната антикорупционна акция е сключила финансови съглашения за над 106 милиарда $, предадоха международните организации.

От 381 разпитани обвинени по антикорупционната акция 56 души остават арестувани, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. По-рано " Ройтерс " заяви, че всички задържани като част от най-мащабното антикорупционно следствие - които бяха " арестувани " в хотел " Риц-Карлтън " в Рияд - са на независимост. Някои от арестантите бяха настанени в други хотели.

Главният прокурор Сауд ал Моджеб посочи, че споразуменията включват конфискация на активи в недвижими парцели, търговски сдружения, скъпи бумаги и пари в брой. В изказването му не се показват повече детайлности за конфискуваните компании и недвижими парцели. Властите не са сключили финансови съглашения с 56-имата, които остават арестувани, поради други висящи престъпни случаи или за да бъдат продължени следствията.

Очаква се на 14 февруари хотел " Риц-Карлтън " още веднъж да проработи обикновено, откакто всички арестувани в него към този момент са на независимост. На 24 януари Рияд разгласи, че са приключени следствията против десетки високопоставени жители на кралството, напомня ТАСС.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, който бе отпред на акцията, уточни, че 95 % от обвинените са се съгласили на договорка, предавайки на управляващите част от активите си за компенсиране на нанесените загуби, достигнали през последните години 100 милиарда $.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3243)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР