Саудитска Арабия и другите арабски страни искат Катар да закрие

...
Саудитска Арабия и другите арабски страни искат Катар да закрие
Коментари Харесай

Катар да затвори ”Ал Джазира” и турската база, искат арабски страни

Саудитска Арабия и другите арабски страни желаят Катар да закрие " Ал Джазира ", да прекъсне дипломатическите връзки с Иран и да затвори турската база. Това оповестява Асошиейтед прес, представена от Епицентър.

Исканията се съдържат в цялостен лист, който е бил предаден от Кувейт, на богатото емирство в Персийския залива, което съседите му изолират от началото на този месец.

Според документа Катар има 10 дни да извърши всички претенции. Съгласно листата Доха следва неотложно да затвори турската военна база в Катар и да приключи военното съдействие с членката на НАТО. От Катар изискват и неуточнена сума като " обезщетение ".

По-рано този месец Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Бахрейн прекратиха връзките си с Катар поради обвинявания, че поддържа тероризма. Съединени американски щати ги призоваваха да излязат със лист с претенции. Кувейт оказва помощ в посредничеството, отбелязва Асошиейтед прес.

Анкара реагира: Предизвикват неприязън сред турци и араби! Има желания да се предизвика неприязън сред турци и араби, съобщи през вчерашния ден представителят на турския президент, представен от турската частна телевизия НТВ. Той предизвести, че хората не трябва да се подвеждат в тази посока.

Ибрахим Калън, представител на президента Реджеп Тайип Ердоган, сподели това преди на Катар да бъде връчен описът на Саудитска Арабия и съдружниците й. Той отговори на рецензиите, отправяни към Турция поради основаването на военна база в Катар.

" С рецензиите по повод въз основата се поставят старания за основаване на неприязън сред турци и араби. Не бива да се влиза в тази игра ", акцентира Калън.

Той заяви, че знае за листата, в който " ще има съответни претенции и неща, които Катар да направи ".

" Ние, несъмнено, ще следим (ситуацията) ", увери представителят на турския президент.

Разполагане на турски войски в Катар планува закон който Народното събрание в Турция гласоподава малко след началото на дипломатическата рецесия в Персийския залив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР