Съучастниците на застреляния Светльо Младенов от Ботунец“ са обвинени за

...
Съучастниците на застреляния Светльо Младенов от Ботунец“ са обвинени за
Коментари Харесай

Бандата на убития от полицай с трето обвинение. За грабеж на мъж на бул. „Черни връх“

Съучастниците на убития Светльо Младенов от „ Ботунец “ са упрекнати за следващ обир, който е оголен след задържането им, оповестяват от прокуратурата.

Двамата младежи, на 15 и 17 година ограбили и мъж на 18 септември към 4 ч. сутринта до мола на бул. „ Черни връх “, където полицията ги преследва денонощие по-късно и когато беше прострелян смъртоносно 18-годишният Младенов. Тогава бяха ограбили момиче. Ден по-рано са нападнали и взели парите на момче. Поредният обир се случил на На 18 септември към 4 ч. на спиркат адо мола. Траян, Габриел и още един, евентуално простреляният, наобиколили жертвата си в полукръг. Единият почуквал леко с железна палка потърпевшия в корема и я насочил към краката му. Другият му споделил: „ Това е грабеж, вади всичко по джобовете! “, след което Траян бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него сумата от 55 лева

Само два часа по-рано ограбили и 18-годишно момче, за което бяха упрекнати в сряда.

Полицаят, прострелял 18-годишния юноша след гонене в София, е носел и персонално, и служебно оръжие, изясни пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Той добави, че поради разкъсан кобур се е наложило служителят да употребява персонално оръжие, само че към момента този въпрос се прецизира:

„ В случая сме открили, че е употребил както служебното си оръжие, по този начин и персонално оръжие. По стичане на събитията при преследването се е скъсал кобурът, където е било сложено оръжието и заради тази причина се е наложило да употребява персоналното оръжие. В тази връзка шефът на Столичната дирекция е разпоредил спомагателна инспекция да се изследват точно тези административни условия кое е наложило в тази ситуация да се носи персоналното оръжие “, сподели Коцев

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР