Съучастничката на криптокралицата Ружа Игнатова - Ирина Дилкинска е била

...
Съучастничката на криптокралицата Ружа Игнатова - Ирина Дилкинска е била
Коментари Харесай

Прокуратурата нищо не знае за съучастничката на Ружа Игнатова у нас

Съучастничката на криптокралицата Ружа Игнатова - Ирина Дилкинска е била арестувана в България на 8 юни 2021 година по искане на Съединени американски щати от март 2021 година Това разгласи на брифинг представителят на Софийска градска прокуратура прокурор Христо Кръстев.

Дилкинска е екстрадирана на 20 март 2023 година от чиновници на Главна дирекция " Охрана " при Министерство на правораздаването на упълномощени чиновници на американските управляващи на летището в София.

Във времето от ареста през юни 2021 година до екстрадицията, тя е била арестувана под стража, а по-късно и под домакински арест. Екстрадирана е след решение на съда.

Продължителното време от задържането до екстрадицията прокурор Кръстев изясни с искане на документи и информация от Съединени американски щати по следствието против Дилкинска. За нея е била издадена алена бюлетина за търсене още през март 2021 година 3 месеца по-късно е арестувана у нас. Ако бъде приета за отговорна Дилкинска може да получи до 20 години затвор.
 Екстрадираха в Съединени американски щати съучастничка на Ружа Игнатова
Екстрадираха в Съединени американски щати съучастничка на Ружа Игнатова

Ирина Дилкинска е упрекната в машинация и пране на пари

Разследването против Ирина Дилкинска от OneCoin е за машинация и пране на пари. На територията на Съединени американски щати са били изпратени известия посредством телевизия и радио, че в случай че се влага в криптовалутата ще се реализира много огромна рентабилност, изясни Кърстев.

У нас няма каузи против нея.

Други производства за екстрадиция по отношение на българи няма у нас по следствието OneCoin Христо Кръстев посочи, че в Софийска градска прокуратура няма информация дали в България са регистрирани кухи компании, през които да са минавали пари. СГП няма данни и Дилкинска да е имала помагачи в България.

По-рано от Съединени американски щати оповестиха, че Дилкинска към този момент е предадена и ще се яви пред арбитър там. Според следствието е взела участие в регистрация на компании, през които са минавали парите от измамите по схемата OneCoin. Ружа Игнатова се търси, а в Съединени американски щати е обвиняем брат й Константин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР