Сътворилият чутовен скандал в Пирогов“ учредител на Демократична България“ Мустафа

...
Сътворилият чутовен скандал в Пирогов“ учредител на Демократична България“ Мустафа
Коментари Харесай

Първо в Narod.bg: Уволняват бесния съветник на Тодор Тагарев! Мустафа Емин аут заради вота

Сътворилият всеизвестен скандал в „ Пирогов “ основател на „ Демократична България “ Мустафа Емин, сега консултант на военния министър Тодор Тагарев без да отбира нищо от защита, ще бъде уволнен, в случай че преди този момент не напусне самичък поста.

Това разкри единствено пред Narod.bg източник от сглобката, засегнат, че демократът от Рибново нагнетява отрицателните пристрастености към властта току преди изборите на 29 октомври, по тази причина ще бъде рискуван.

По-рано през днешния ден образецът на конци Николай Денков призна, че в случай че простотията, която направил Мустафа и жена му Айше в „ Пирогов “ с настояването лекарите да извадят дете от шокова зала, с цел да одобряват тяхното, се потвърди, Емин би трябвало да бъде уволнен.

Междувременно в Комисията по защита в Народното събрание са получени публично резултатите от инспекцията в „ Пирогов “ по проблема „ Емин “, заяви ръководителят на комисията Христо Гаджев.

Той отбелязва, че тя е завършила на 31 август и е със следното умозаключение:

„ Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. господин Мустафа Емин е показал вербална експанзия, със спокоен звук, по отношение на чиновниците на УМБАЛСМ „ Н.И. ПИРОГОВ “ ЕАД и е направил корист със служебно състояние. “

Във фейсбук депутатът отбелязва, че документите са изпратени на членовете на комисията за сведение.

„ Очаквам, въпреки и безпределно закъсняла, реакция от управленията на Политическа партия и Демократична България, министър Тагарев, и премиера Денков “, написа още Гаджев.

Реклама

По-рано през днешния ден министърът на защитата Тодор Тагарев излезе с първи коментар след абсурда с неговия консултант.

„ Случаят е доста противен. Той беше иницииран от пост в персонален профил, който по-късно беше препубликуван на уеб страницата на „ Пирогов ”. Версиите са две. Аз съм изслушал моя консултант и това, което беше в началото оповестено. Те се разминават доста значително. Много прочувствена беше реакцията на всички – и на медиите, и на жителите, и в политическите среди. Ще взема решение, когато се срещна с обстоятелствата ”, сподели той.

Припомняме, че от незабавната болница упрекнаха Мустафа Емин, че е заплашвал личния състав на лечебното заведение, с цел да прегледат детето му преди различен пациент.

Преди дни здравна сестра в „ Пирогов “ описа, че Емин вдигнал скандал и изискал непознато дете да бъде изведено от шокова зала, с цел да вкарат неговото.

По-късно Мустафа Емин се извини и разказа случая в собствен пост.

Детето ми пада и разрушава челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болничното заведение в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Пристигнахме в Пирогов към 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Това написа съветникът на министъра на защитата Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук.

Междувременно военният министър Тодор Тагарев изиска с писмо от здравния министър да извърши инспекция дали дават отговор на обстоятелствата, изнесените във фейсбук страницата на болничното заведение изказвания, кой е взел решение информацията да бъде оповестена там и кой е админ на страницата.

Партийна инспекция ще ревизира нарушил ли е етичните правила Мустафа Емин. От групировката „ Движение Да, България обясниха, че са получили сигнал за случай със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на защитата също излязоха със позиция по отношение на случая.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР