Сътресенията в социалната платформа Twitter след придобиването ѝ от най-богатия

...
Сътресенията в социалната платформа Twitter след придобиването ѝ от най-богатия
Коментари Харесай

Илон Мъск приключи със съкращенията и е готов да наема отново

Сътресенията в обществената платформа Twitter след придобиването ѝ от най-богатия човек в света Илон Мъск не престават в нова посока.    След първичната вълна на съкращения (когато бяха освободени към 3700 чиновници или близо половината личен състав, в това число хора от лидерския състав), както и след подадените хиляда оставки (заради ултиматума на Мъск към чиновниците или да изберат „ хардкор “ просвета на работа, или да напуснат), в този момент компанията интензивно наема хора за инженерните и търговски отдели, оповестява The Verge.    По време на среща със чиновници на Twitter в понеделник Мъск е декларирал, че компанията е завършила със съкращенията и че предизвиква чиновниците да вършат рекомендации за нови хора.    Мъск приканва към това в същия ден, в който последната вълна от съкращения удари отдела по продажби на Twitter. Въпреки че те са декларирали предпочитание да следват визията на Мъск за интензивна и упорита работа, търговците са били известени с имейл, че услугите им повече не са нужни.   Към момента компанията няма посочени отворени позиции на уеб страницата си, само че Мъск е споделил по време на срещата със чиновниците, че е сериозно значимо наемането на хора, „ които са страхотни в писането на програмен продукт. “   Миналата седмица в явен удар против апела на Мъск към чиновниците да бъдат „ хардкор “, доста напускащи инженери се описаха в профилите си в Twitter като „ меки инженери “ или „ някогашни хардкор инженери “.

Собственикът на Twitter е декларирал също, че няма проекти да мести централата на компанията от Сан Франциско в Тексас, както направи с Tesla, само че че може и да има смисъл да има „ две централи “ – в Калифорния и Тексас.
„ Ако преместим централата в Тексас, това ще ускори концепцията, че Twitter се е трансформирал от ляв в десен канал за връзка, което не е по този начин “, е споделил Мъск на чиновниците, съгласно източнициte на The Verge. „ Това не е дясно завладяване на Twitter. Това е умерено усвояване на Twitter ”, е допълнил притежателят.

„ За да бъде Twitter цифров градски площад, би трябвало да представляваме хора с необятен набор от възгледи, даже в случай че не сме съгласни с тези възгледи “, е декларирал още Мъск. 
С решението си в събота да възвърне персоналния Twitter акаунт на някогашния президент Доналд Тръмп съвсем две години откакто той беше неразрешен за непрекъснато и два дни откакто Тръмп разгласи, че ще се кандидатира още веднъж за президент, Илон Мъск може да потопи Twitter в още по-дълбок безпорядък, разяснява CNN. 

Междувременно Мъск заяви в туит, че стартирането на услугата за верификация на профили Blue Verified или така наречен сини отметки се отсрочва, " до момента в който се сътвори мощно доверие в прекъсването на подправените профили ". Вероятно ще се употребява друго цветово означаване за организациите и самостоятелните консуматори, добавя той. 
Twitter има личен развой на верификация и сега удостоверява открояващи се сметки, като прибавя синя отметка до потребителското име. Системата е непокътната за консуматори като известни персони, политици и публицисти, чиято идентичност постоянно става обект на подправяне. Още откогато подписа съглашение за придобиване на мрежата през април Мъск неведнъж е заявявал, че желае да реформира метода, по който тази система удостоверява сметките и се отнася към ботовете. Неотдавна той разгласи, че Twitter преразглежда процедурата за верификация и удостоверяването със синя отметка ще коства 8 $ месечно. В началото на ноември компанията вкара сива отметка за избрани авторитетни сметки, само че по-късно я изтри.    Очевидно Мъск към момента е в ранните дни на основаването на своя по този начин наименуван Twitter 2.0, разяснява още CNN. Освен че реорганизира личния състав и се пробва да укрепи облагата на Twitter посредством абонаментни артикули, той към момента не е формализирал изцяло политиките си.    Въпреки съкращенията, оставките и отдръпването на редица известни персони и рекламодатели от Twitter Мъск непрестанно показва данни в профила си за върхове във връзка с дейните консуматори.    На този декор едно нещо наподобява ясно: Мъск наподобява залага, че в случай че потребителите не могат да се откажат от платформата, значи и рекламодателите не могат, разяснява CNN. И с задоволително проницателност той може просто да успее да откри нови способи да печели пари от тях.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР