Сателитни снимки с висока резолюция показват колосални поражения в руската

...
Сателитни снимки с висока резолюция показват колосални поражения в руската
Коментари Харесай

Пълен погром в Саки: Сателитни снимки показват унищожената руска авиация и 3 големи кратера -

Сателитни фотоси с висока резолюция демонстрират колосални провали в съветската авиобаза „ Саки “ на територията на окупирания крим, а единствено на една от фотографиите могат да бъдат различени 8 изцяло унищожени самолета на съветската авиация. Първите фрагменти се появиха още към 22 часа по московско време в профила на студент-изследовател на открити сателитни източници в Туитър, а едвам през нощта бяха доказани от ангажирани с разбори на войната в Украйна специалисти.

Кадрите от спътниците на компанията Planet, които могат да бъдат съпоставяне със сниманите няколко часа преди гърмежите в Новофедоровка фотоси демонстрират цялостно заличаване на стоянките, на които са се намирали съветски изтребители и бомбардировачи. Въпроси в експертната общественост провокират три огромни кратера с почти идентична форма и размери (над 20 метра в диаметър), ситуирани в четири ъгъла на едно от полетата на летището, както и един по-малък по средата сред два. Единият кратер е на мястото на към този момент унищожена сграда, която е служела за склад на техника или боеприпаси. На разстояние от нея по този начин, че да образуват триъгълник, в чиято сърцевина остават самолетите, има още два кратера, породени от детонация, а навътре в този триъгълник всички самолети са унищожени, в действителност белеят корпусите единствено на две машини.

Според OSINTtechnical след параленост с първичните фотографии може да се считат за унижожени 3 самолета Су-30с, 4 броя Су-24с и един Су-27/30. Това 100-процентовите вреди единствено по стоянките, на които са се намирали изтребителите „ Сухой “. Много е допустимо при подобен удар да са поредени и тези машини, които на сателитното изображение наподобяват цели. Унищоженият военен флот е на 43 независим морски полк на щурмовата авиация, който руснаците използваха за обстрела на украинските градове.

Трите кратера поради формата и местоположението им съвсем еднопосочно навеждат анализаторите на хипотезата, че са провокирани не от ракетни удари, а от авиационни бомби. Снимките съдържат както точно премахнати самолети (и два най-малко външно оцелели), по този начин и кратерите. За силата на ударната и огнената талази може да свидетелстват и публикуваните в сряда видеозаписи, които демонстрират опожарените коли на чиновниците в авиационната база, паркирани на ок. 300-400 метра от самолетите, както и провалите по цивилната инфраструктура в града. Според оптималната оценка допустимо е да са унищожени до 14 от общо 31 самолета, на Саки имаше и 6 хеликоптера.

Съдбата на 43-ти полк в Саки трагически припомня тази на египетската авиация в първите дни на Шестдневната война през 1967 година, когато израелската авиация унищожи на земята стотици египетски самолети и на процедура приземи армията на Кайро, припомнят военни историци. Загубите на 43-ти полк са доста по-малки, само че и по този начин това е най-голямата авиационна загуба за съветската войска от началото на войната и изобщо през последните десетилетия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР