Сателитни снимки показват руски конвой, който се простира на десетки

...
Сателитни снимки показват руски конвой, който се простира на десетки
Коментари Харесай

64-километров руски конвой наближава Киев, градът очаква най-ожесточената битка 


Сателитни фотоси демонстрират съветски ескорт, който се простира на десетки километри и постепенно напредва към украинската столица. Според украинския общоприет щаб Москва прегрупира силите си за нахлуване на Киев и други огромни градове. Това става на фона на интернационалните ответни ограничения против Русия, които не престават да се натрупат, съобщи Агенция Франс Прес, представени от Дарик.

Данните са от нови сателитни фотоси на компанията “Максар”. Предполага се, че колоната е дълга към 64 километра. На по-малко от 32 километра на север от границата на Беларус с Украйна са ситуирани и спомагателни наземни сили и хеликоптери.

Конвоят от техника преди Киев “се простира от региона към летище Антонов (на към 25 км от центъра на Киев) на юг до към Прибирск” на север, споделят от компанията.
Летище Антонов от началото на нашествието на Русия в Украйна е сцена на насилствени конфликти. Войските на Путин се пробват да завладяват тази стратегическа инфраструктура, която би спомогнала за боевете в Киев.

Генералният щаб на украинската войска съобщи, че съветските сили са се прегрупирали през последните 24 часа, събирайки бронирана техника и артилерийски оръжия, „ най-вече с цел да обкръжат и поемат контрола над Киев и други огромни градове на Украйна “.

Москва се готви да стартира нова масирана военна офанзива над Киев. Това сочат данните на Агенция Франс Прес, получени от два източника – дипломатически и обвързван със сигурността.
Руската колона е напреднала с към 5 километра към Киев, заяви почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати.

Защитниците на столицата, които бяха под полицейски час целия уикенд, са издигнали спонтанни барикади и са препрограмирали публични електронни табели, с цел да предупредят руснаците, че ще бъдат посрещнати “с куршуми”.

И въпреки доста техника и хора да са съсредоточени преди Киев, то офанзивите и в останалите украински градове не стихват.

Според Игор Колихаев, кмет на Херсон, съветската войска е конфигурирала контролно-пропускателни пунктове на всички входове на неговия град. Но, увери той, “Херсон остава украински” и “ще може да устои”.

Подобна обстановка и в Харков, където съветска офанзива е умъртвила няколко цивилни, в това число деца: кметът на втория украински град Игор Терехов, представен от украински медии, сподели, че бронирани машини и съветски танкове са “навсякъде покрай града”.

Според специфичната задача на ОССЕ в понеделник, наоколо до тези два града са прозвучали голям брой детонации. Атаки е имало и по жилищни здания, заяви осведомителната организация Интерфакс-Украйна.

Изправен пред заплахата от огромни борби за надзор над Киев, президентът Владимир Зеленски прикани интернационалната общественост да „ обмисли цялостно затваряне на небето за съветски ракети, самолети и хеликоптери “.

“Това зло, въоръжено с ракети, бомби и артилерия, би трябвало да бъде спряно неотложно. И стопански унищожено, с цел да покаже, че човечеството е способно да се защитава”, сподели той във видео, оповестено във Фейсбук.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР