Сателитни снимки показват огромните разрушения на жилищни и производствени сгради

...
Сателитни снимки показват огромните разрушения на жилищни и производствени сгради
Коментари Харесай

Зеленски: 100 000 души живеят в нечовешки условия в Мариупол

Сателитни фотоси демонстрират големите опустошения на жилищни и индустриални здания в Мариупол, а 100 000 души не могат да бъдат евакуирани и живеят в безчовечен условия. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленский.

По думите му, продължава работата на разнообразни равнища, с цел да се насърчи Русия да се придвижи към мир. Зеленски уточни още, че украинските представители всеки ден вземат участие в договарянията, които се организират на практика всеки ден. Украинският президент упрекна съветските сили, които нападат Мариупол, че пречат на евакуацията от града.

Зеленски ще взе участие посредством видеоконферентна връзка в Срещата на върха на НАТО, която ще се организира в четвъртък и на която съществена тематика ще бъде войната в Украйна.

" Към днешна дата, към 100 хиляди души в града са в безчовечен условия, изцяло блокирани, без храна, без вода, без медикаменти, подложени на непрекъснат обстрел, непрекъснати бомбардировки. Вече повече от седмица се опитваме на организираме постоянни филантропични коридори за жителите на Мариупол. И съвсем всичките ни опити, за жалост, бяха осуетени от съветските окупатори. Чрез обстрел или тенденциозен гнет ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР