Сасуоло постигна най-голямата си победа от началото на сезона, след

...
Сасуоло постигна най-голямата си победа от началото на сезона, след
Коментари Харесай

Сасуоло отнесе Салернитана в исторически мач

Сасуоло реализира най-голямата си победа от началото на сезона, откакто разруши Салернитана с 5:0. Срещата бе историческа, защото бе ръководена от Мария Соле Фериери Капути - първата жена, която е основен арбитър на мач от Серия А.

Арман Лориент откри резултата в 12-ата минута, а Андреа Панамонти удвои задатъка на домакините в 39-ата минута от дузпа. Кристиан Торствед усили на 3:0 в 53-ата минута, а резервата Абдулрамане Харуи се разписа в средата на второто полувреме. В добавеното време 20-годишният Янис Анист, който също влезе като запаса, вкара петия гол.

Сасуоло има единствено една загуба в последните си седем мача и се изравни по точки с Интер на седмото място. Салернитана остана с актив от седем точки и не е доста надалеч от зоната на изпадащите.

Домакините стартираха нападателно и бързо сътвориха няколко благоприятни условия преди Лориент да открие. Французинът изигра доста мощен мач и изтормози отбраната на противника. Секунди след първия гол Торствед можеше да удвои преднината след неточност в отбраната на Салернитана, само че Луиджи Сепе направи чудесно избавяне. Консили също трябваше да се намесва, откакто Булайе Диа бе изведен на прелестна позиция от Маджиоре. Лориент се размина с втори гол в мача, а малко преди почивката Капути отсъди дузпа за Сасуоло, която Пинамонти осъществя.

Вратарят на домакините направи ослепително избавяне след удар с глава на Пьонтек, а отборът на Диониси поведе с 3:0 в 53-ата минута. Тогава резервата Агустин Алварес изведе Торсвед и халфът чудесно приключи. Норвежецът получи още едно чудесно подаване, този път от Лориент, само че този път Сепе избави. Французинът обаче продължи с отличните си пасове и от идващото му прелестно подаване се възползва Харуи. В добавеното време влезлият като запаса Янис Анист също се разписа.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР