Състоянието на транспортирания от Охрид до София Християн Пендиков е

...
Състоянието на транспортирания от Охрид до София Християн Пендиков е
Коментари Харесай

Състоянието на Християн Пендиков е сериозно, нападателите вече са заловени

Състоянието на превозения от Охрид до София Християн Пендиков е съществено, само че все още не е животозастрашаващо, сподели пред публицисти служебният зам.-министър на опазването на здравето Александър Златанов. Той бе на летище София при кацането на държавния аероплан „ Фалкон “, който транспорти Пендиков от Северна Македония до България. Мъжът ще бъде лекуван във Военномедицинска академия.

Целта бе по най-безопасния метод да бъде настанен във ВМА, да се назначат проучвания и прегледи, с цел да се стартира оптимално бързо съответно лекуване. Осигурили сме опция за настаняване на околните на Християн, с цел да са покрай него, съобщи зам.-министър Златанов.

Това, което знам, е, че има много контузии в региона на главата, строшаване на долната челюст, фрактура на мандибулата, нарушаване на костната конструкция на синусите. Най-вероятно ще се наложи оперативна намеса във връзка с счупената кост и синусите. На този стадий положението му е съществено, само че не е в графата животозастрашаващо, добави Александър Златанов.

Християн Пендиков е секретар на културния клуб " Цар Борис Трети " в Охрид. Той стана жертва на побой предходната нощ.

От министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония оповестиха, че са арестувани тримата нападатели на 21-годишния Християн Пендиков. След цялостно документиране на случая ще бъде подаден отчет до прокуратурата в Охрид, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР