Състоянието на спортната инфраструктура е основно предизвикателство, пред което се

...
Състоянието на спортната инфраструктура е основно предизвикателство, пред което се
Коментари Харесай

Лечева: Състоянието на спортната инфраструктура е основно предизвикателство, пред което се изправят спортните федерации

Състоянието на спортната инфраструктура е главно предизвикателство, пред което се изправят спортните федерации и организациите, искащи да развиват всеобщ спорт. Това сподели министърът на младежта и спорта Весела Лечева по време на осведомителния ден „ Държавата в поддръжка на спорта – нови благоприятни условия “ в зала „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк.

Форумът се провежда от министерствата на нововъведенията и растежа и на младежта и спорта.

„ Изградена е голяма по мащаб спортна инфраструктура в България, само че тя е в тежко положение “, посочи Лечева. Тя означи, че се търси решение, тъй че час по скоро България да даде модерните уреди за нашите деца и нашите елитни спортисти.

По думите ѝ доста мъчно се намират благоприятни условия като решения единствено през бюджетните средства, само че по тази причина отсреща са европейските стратегии и фондове.

„ Затова показах предпочитание за осъществяване на тази среща - с цел да дадем опция на спортните организации. Защото знам, че пътят към положителните и сполучливи решения е положителната връзка сред държавната власт, локалната власт, спортните организации, клубовете. Когато създадем тази връзка ясна, транспарантна, дружно да бъдем основатели на желанията, фантазиите и задачите на спортните организации, отворим вратите си, създадем сполучливите екипи и тимове, ще дадем и най-краткия път до решенията. Затова се веселя, че моите сътрудници се отзоваха толкоз бързо “, сподели министър Лечева.

„ Направихме първо срещи с федерациите по волейбол, баскетбол, с Българския футболен съюз. Така се роди концепцията за тази огромна среща, която организираме през днешния ден. В основата на всяко положително решение стои ясно поставеният проект. Затова ще се научим дружно да построяваме нашите хрумвания и фантазии в ясни проекти, тъй че да намерим реализацията им през европейските фондове “, добави Весела Лечева.

Форумът беше открит от президента Румен Радев, а в него участваха още министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов,  министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков и министърът на електронното ръководство Георги Тодоров.

По време на събитието представители на голям брой спортни организации, общини с сполучливи спортни планове, Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), стартъпи и новаторски компании в спортния бранш, стартъп асоциации, сполучливи спортни партньорства имаха опция да обменят опит и да споделят положителните практики и позитивната вероятност за взаимоотношението сред страната, бизнеса, общините и спортната общественост.

Управляващи органи на разнообразни стратегии показаха опциите за финансова поддръжка за развиването на всеобщия и професионалния спорт, в това число и посредством европейските фондове и по Плана за възобновяване, както и други благоприятни условия за финансиране на спортни планове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР