Състоянието на предприемача Илон Мъск е намаляло с около 29

...
Състоянието на предприемача Илон Мъск е намаляло с около 29
Коментари Харесай

Мъск загуби 29 млрд. долара след обявяването на покупката на Twitter


Състоянието на бизнесмена Илон Мъск е намаляло с към 29 милиарда $ ден откакто той разгласи покупката на мрежата за микроблогове Twitter. Това беше разкрито от Forbes Real-Time - брояч в действително време, който прави оценка положението на най-богатите хора в света.

Капиталът на милиардера е намалял с 10,83% - от 268 милиарда $ на 239,2 милиарда $, като цената на акциите на производителя на електрически коли Tesla е спаднала с 12%.

За една нощ пазарната капитализация на компанията е спаднала с към 130 милиарда $, а загубите на самия Мъск са девет пъти по-големи от положението на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп (3 милиарда $, 1021 място в листата на Forbes). Резкият спад се дължи на неотдавнашното фокусиране на Мъск върху Twitter, което провокира безпокойствие измежду акционерите на Tesla . Инвеститорите се притесняват, че предприемачът ще би трябвало да заложи или продаде акциите си в сдружението, с цел да получи заем за закупуване на обществената мрежа.

" Акционерите се притесняват, че Мъск може да продаде акциите си в Tesla, с цел да заплати за договорката с Twitter, и че фокусът му може да не е задоволителен, с цел да ръководи няколко компании ", цитира Forbes капиталовия анализатор на Wedbush Дан Айвс.

Въпреки това Илон Мъск към момента е най-богатият човек в света . Основателят и началник на Amazon Джеф Безос, който го следва в листата на Forbes, изостава със 74 милиарда $ от притежателя на Tesla и SpaceX.

Ръководството на Twitter разгласи на 25 април, че предприемачът ще купи компанията за 44 милиарда $. Според Комисията за скъпи бумаги и тържища, в случай че милиардерът реши да приключи съглашението, той ще би трябвало да заплати на Twitter санкция в размер на 1 милиарда $. Ако Twitter инициира преустановяване, Мъск ще бъде обезщетен. Крайната дата на привършване на договорката е 24 октомври 2022 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР