Състоянието на гръбначния стълб и кръвообращението в тазовата област е

...
Състоянието на гръбначния стълб и кръвообращението в тазовата област е
Коментари Харесай

10 прости упражнения, които са специално предназначени за здравето на жените и всеки може да ги прави (снимки)

Състоянието на гръбначния дирек и кръвообращението в тазовата област е в основата за здравето на дамите. Лош поток на кръв и лимфа може да провокира разнообразни проблеми: гинекологични болести, болежка и тежест в долната част на корема и долната част на гърба, хемороиди, полови разстройства, чревни проблеми. В практиката на йогата има извършения, които главно засягат функционалностите на тялото, които са значими за дамата и служат за предварителна защита на някои болести.

Ние събрахме елементарни асани, които ще ви помагнат да се възстановите и да се чувствате добре. И можете да ги изпълнявате вкъщи, когато имате време

1. Пеперуда

Седнете напряко на земята, сложете краката си и раздалечете коленете си встрани и ги спуснете допустимо най-близо до пода. Можете да се облягате на стената, с цел да контролирате стойката си. Слабините не би трябвало да допират стената. Издърпайте главата си нагоре.

Време за довеждане докрай: 1-3 минути.

Ефект: облекчаване на напрежението в корема, отвътре на бедрото, повишение на подвижността на тазобедрените стави, контролиране на менструалния цикъл.

2. Усукване

Седнете на равна повърхнина, леко огънете коленете си, тъй че да се намират на равнището на тазобедрените стави. Гърбът е прав, краката би трябвало да бъдат кръстосани както е показано на фотографията, тъй че коленете да се спускат на краката. Сложихме лявата ръка обратно, поставихме дясната ръка на лявото коляно. При поемане, опънете нагоре и завъртете, задръжте за 20 секунди. Повторете завъртането в другата посока.

Време: 2 минути.

Ефект: релаксация на гръбначния дирек, усъвършенствано храносмилане, понижена обиколка на талията.

3. Вдигане на краката до стената

Уреди. Легнете по тил, вдигнете краката си, изправете ги и се облягайте на стената, можете да разредите ширината на раменете. Ръцете се издърпват в профил. Отпуснете се, опънете краката си и бутайте лопатките и ребрата нагоре. Задръжте тази позиция и се пробвайте да дишате отмерено и надълбоко.

Време за довеждане докрай: 3-5 минути.

Ефект: отваряне на гръдната област, релаксация на раменете, корема, възстановяване на лимфния поток, премахване на оток на краката, стимулиране на коремните органи; освобождаване от отмалялост, неприятно въодушевление.

4. Поза молитва

Застанете на колене и по-късно постепенно седнете сред петите си, краката са сложени от двете страни на бедрата. Свържете дланите си и ги задръжте пред себе си. Издърпайте ръцете нагоре, дърпайки гръбнака и отваряйки гърдите. Дишайте надълбоко.

Времетраене: 1 минута.

Ефект: разтягане на мускулите на бедрата и перинеума, облекчение на мъчителните чувства по време на менструация, възстановяване на подвижността на тазобедрените стави.

5. Разгъване на краката

Седнете с изправен гръб, разпънете краката си колкото е допустимо по-широко. Дръпнете пръстите на краката си нагоре, вдишайте, вдигнете ръцете си и до момента в който издишвате се огънете колкото се може по-ниско, само че с изправен тил.

Време: 1 минута, 8–10 пъти.

Ефект: укрепване на гръбначния дирек, унищожаване на болки  в региона на слабините, стимулиране на кръвообращението в тазовата област и интензивност на яйчниците, контролиране на менструалния цикъл, попречване на целулита.

6. Поза на героя с лицето надолу

Седнете на подложката с таз залепнал за петите, леко разпъвайки коленете си настрана. Наведете се напред, гърдите на коленете. Разгънете ръцете си допустимо на първо време, насочете таза към петите, спуснете челото си на пода, задръжте се в това състояние.

Времетраене: 1 минута.

Ефект: релаксация на долната част на гърба и цервикалния сектор, стимулиране на кръвообращението в тазовата област.

7. Куче с лицето надолу

От седнало състояние се вдихнете на пети с леко раздалечени колене, поставете ръцете си колкото е допустимо по-напред, разтягайки се добре. Повдигнете таза, изправете ръцете и краката си. Прехвърлете тежестта си на краката си, като се пробвате да останете с цяло  стъпало на пода. Дръжте права линия на ръцете и гръбначния дирек, без да се огъвате или кривите гърба.

Времетраене: 2 пъти 30 секунди.

Ефект: обновяване на мозъчните кафези, възстановяване на тена, разпъване на задната част на бедрото, понижаване на целулитните признаци, разпъване на гръбначния дирек

8. Поза на танцьорка

От изправено състояние дръпнете левия си крайник обратно, огънете коляното и го задръжте с лявата си ръка зад глезена. Дръпнете обратно и нагоре. Изпънете дясната си ръка напред. Повторете упражнението с другия крайник.

Време за осъществяване: 30-40 секунди за всеки крайник.

Ефект: подобрена стойка, усъвършенствана бъбречна функционалност, интензивен метаболизъм.

9. Мост на раменете

Легнете по тил, огънете коленете си, поставете краката си на ширината на раменете, опънете ръцете си по тялото си. Повдигнете таза нагоре и огънете гърба, без да вдигате раменете, шията и главата от пода.

Времетраене: 1 минута.

Ефект: премахване на болки в гърба, подсилване на коремните мускули, попречване на мъчителна менструация, понижаване на мастните натрупвания в кръста, възстановяване на храносмилането.

10. Релаксация

Легнете по тил, в случай че е належащо, поставяйте под главата си дребна възглавница или одеяло. Наведете коленете си, дръпнете краката си допустимо най-близо до таза. Раздалечете коленете си и свържете стъпалата на краката. Протегнете ръцете си до раменните стави. Издишайте изцяло.

Време: 3 минути.

Ефект: мускулна релаксация, позитивно влияние върху душeвността, постепенно разпъване на долната част на гърба и вътрешната част на бедрото, стимулиране на кръвообращението в тазовата област, възстановяване на лимфния поток.

Тези извършения са комфортни, тъй като могат да се вършат без особено образование вкъщи или на отмора.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР