Състоянието на финансите на държавата е стабилно. Няма опасност за

...
Състоянието на финансите на държавата е стабилно. Няма опасност за
Коментари Харесай

Донев: Няма опасност за валутния борд, нито за доходите и пенсиите да не се изплащат

Състоянието на финансите на страната е устойчиво . Няма заплаха за валутния ръб , няма заплаха за курса лев-евро, няма заплаха приходите и пенсиите да не се изплащат. Това разяснява в изявление за служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Няма заплаха да изпаднем в дългова рецесия, тъй като служебното държавно управление прави всичко допустимо. Повишаваме събираемостта, която за януари и февруари е с над милиард и 300 от тази на постоянното държавно управление ”, добави той.

Относно отчета на Финансовото министерство, министър-председателят сподели: „ Това е един естествен отчет, който следва бюджетната процедура всяка година. В него няма нищо притеснително ”, посочи Донев.

„ Фалит на страната е по-скоро заглавие, което излезе в медиите. В отчета на никое място не се загатва такова нещо. Точно противоположното - финансите на страната са постоянни, с помощта на ръководството на служебното държавно управление ”, акцентира министър председателят.

Във връзка с апелите за оставка на финансовия министър Росица Велкова , Донев изясни, че това не е въпрос, който стои на дневен ред. „ Тя е един експерт, способен, който доста добре води финансите на страната ”, е мнението му.

С препоръчаните от служебното държавно управление ограничения, министър председателят предвижда, че в бюджета ще влязат към 6 милиарда, които да покрият свръхдефицита, получен от „ неправилните политики, признати от партиите в 47-ото и 48-ото Народно заседание ”.

По думите на Донев след подхванатите ограничения от служебното държавно управление, разговорът, стартират с всички участници в процеса, е довел до наклонност да има трайни промоции на питателните артикули от първа нужда.

„ В момента акциите и промоциите са на доста повече артикули в магазините. Преди, в случай че имахме 4-5 продукта на промоция, в този момент те са 7-10, с понижени цени към 25-28%. Има и последователно понижение на инфлацията ”, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР