Състоянието на 49-годишния Светлозар Дончев рязко се е влошило и

...
Състоянието на 49-годишния Светлозар Дончев рязко се е влошило и
Коментари Харесай

Самотен баща се нуждае спешно от средства, за да спаси ръцете и краката си от ампутация

Състоянието на 49-годишния Светлозар Дончев внезапно се е влошило и има риск от ампутация на пръстите на ръцете и краката му. Той е уединен татко на две деца и е измежду дребното хора в България с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease). Мъжът отключва болестта през 2019 година, след тежък за него и децата му бракоразвод. В края на предходната година се е наложила ампутация на два от пръстите на краката му, а в този момент има заплаха да му бъдат ампутирани и пръстите на ръцете му.

Преди да заболее, Светлозар има сигурна и непрекъсната работа, с която устоя и изхранва двете си деца. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. Светлозар изпада в неспособност самичък да купува скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да покрива всички свои ежедневни разноски - наем на жилището, храна и облекла на децата си.

" Много се утежниха нещата през последните дни. Успях да си закупя единствено едно от медикаментите, които са належащо за заболяването ми. Имам потребност от 600 ампули обезболяващи, както и от още един медикамент, само че нямам средства, с цел да си ги закупя. Въпреки тежката обстановка в която изпаднах не изгубвам вяра и няма да стопира да се боря за живота си и този на двете ми деца ", изясни Светлозар Дончев. Той изясни, че лекуването и медикаментите не се поемат от НЗОК, а към този момент е изразходил всичките си средства за закупуване на една част от нужните му медикаменти и в този момент няма средства да си закупи останалата част от медикаментите, както средства да си заплати наема на квартирата, в която живее самичък с двете си деца.

Светлозар е признателен на всички положителни хора, които през всички тези сложни за него и двете му деца месеци са му помагали, защото дарените от тях средства са избавили живота му и са помогнали на двете му деца за храна, облекла и образователни принадлежности.

Поради влошеното положение на Светлозар приятелите му провеждат дарителска акция за него. Необходимите средства за медикаментите, както и за наема на жилището са 5000 лева Именно за това приятелите на Светльо се обръщат с молба към всички хора с положителни сърца и приканват за помощ, поддръжка, взаимност и съпричастност към него и децата му. Те приканват всеки, който и с каквото може, да помогне на Светлозар да закупи жизненоважните му лекарства.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801

Телефон за връзка със Светлозар за облекла и храна е: 0877717471

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР