Състоянието на 11-годишното дете, пострадало от мълния и настанено в

...
Състоянието на 11-годишното дете, пострадало от мълния и настанено в
Коментари Харесай

Голяма новина за пострадалото от мълния в Русе дете

Състоянието на 11-годишното дете, потърпевшо от гръмотевица и настанено в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Медика " в Русе, към този момент е устойчиво. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение в крайдунавския град. 

Момчето бе изведено през вчерашния ден от медикаментозния сън и екстубирано. 
-->
" Постепенно стана контактно и съответно. Борбата за живота му продължава, следи се от експерти - реаниматори, кардиолози, невролози, педиатри и други. Назначават се спомагателни проучвания и лечения за нормализиране на функционалността на вътрешните органи и преодоляване на следствията върху организма ", обясниха от УМБАЛ " Медика ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Както съобщихме по-рано, мълния падна преди два дни на изкуствено игрище на спортната база и порази две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб " Дунав ". Едното момче умря по-късно в болница - макар напъните на лекарите да го спасят, а другото е в тежко положение.

От футболния клуб " Дунав " показаха своите съболезнования и обясниха, че ако е имало индикация за стихия, тренировката е щяла да бъде прекъсната. Концесионерът на спортната база доктор Симеон Симеонов разяснява, че на стадиона има гръмоотводи, които действат, минали са през съответните замервания. 

По случая бе проведена и взаимна проверка между Регионалната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) и Община Русе в спортния комплекс " Дунав ". Целта е да се откри положението на мълниезащитната система въз основата. 

Инцидентът се проверява от Окръжната прокуратура в Русе. Следствените дейности са ориентирани към изясняване на всички условия, свързани с условията за сигурност на футболното игрище, съществуването и годността на мълниеносните защитни системи, положението и заземяването на електрическите тела, както и дължимото държание в това отношение на съответните лица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР