Състоянието му е изключително тежко Критично е състоянието на 6-годишното

...
Състоянието му е изключително тежко Критично е състоянието на 6-годишното
Коментари Харесай

Лекари от „Пирогов“ се борят за живота на детето, което бе транспортирано от Бургас със „Спартан“

Състоянието му е извънредно тежко

Критично е положението на 6-годишното дете, което през вчерашния ден бе превозено от Бургас с военния аероплан „ Спартан “, сподели репортерът на бТВ Габриела Керемедчийска. Тя посочи, че за животът на малчугана се борят лекарите от болница „ Пирогов “. 

Военен аероплан „ Спартан “ транспортира детето в сериозно положение от Бургас до София през вчерашния ден. То е с остра вирусна зараза, грип А, а преди този момент е преболедувало скарлатина и сега е настанено в най-голямата незабавна болница у нас, сподели пък водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев. 

„ Детето е в извънредно тежко положение в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване към „ Пирогов “. Първоначално е лекувано в болница в Бургас, само че след затруднение от остра вирусна зараза, медиците незабавно желаят от Министерството на здравеопазването незабавен обзор и превозване до друго лечебно заведение на 6-годишният пациент “, споделя Габриела Керемедчийска.

„ Така през вчерашния ден сутринта в 9:30 часа от София излетява военния аероплан „ Спартан “. В него са пътували медици от болница „ Пирогов “ и от ВМА. На място в болничното заведение в Бургас те откриват, че детето е в извънредно тежко положение и е неотложно да бъде превозено в лечебно заведение в столицата “, прибавя тя.

Полетът назад към столицата се осъществил на ниска височина по молба на медиците, които са били в самолета поради здравословното положение на пациента. В 13:30 самолетът кацнал в столицата. 

Това е поредна сходна акция с боен аероплан „ Спартан “ през последните няколко седмици. На 17 февруари 11-годишно дете беше превозено до Любляна, а в края на януари бебе на 19 дни в сериозно положение бе превозено сполучливо от Варна до София от военновъздушните сили.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР