Състезателят на ПСК Черно море Тихомир Тихомир спечели пет медала

...
Състезателят на ПСК Черно море Тихомир Тихомир спечели пет медала
Коментари Харесай

Тихомир Тодоров спечели пет медала на балканиадата в Сараево

Състезателят на ПСК " Черно море " Тихомир Тихомир завоюва пет медала на балканиадата по плуване за младежи в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево. Талантливият ученик на треньора Никола Петров донесе шампионска купа на 200 м бътерфлай, спирайки хронометрите на 2,02.23 мин, оповестяват от клуба му. Тодоров е вицешампион в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Ученикът в ССУ " Георги Бенковски " има и два медала от щафети.

гарският народен тим, който бе предвождан от от генералния управител Кристиян Минковски, Божидар Граматиков и варненеца Никола Петров, оглави класирането. Българите станаха първа плувна мощ на Балканския полуостров. Статиците припомниха, че за първи път от десетилетия насам юношеският ни отбор оглавява отборното нареждане с актив от 178 т. Втори са румънците със 160 т., а трети сърбите - 146 т.

Равносметката за България е - 7 трофеи и общо 15 медала. В генералното класиране по медали тимът ни е трети. Участваха общо 12 страни.

Квартетът ни ликува със злато в щафетата 4 х 200 м свободен жанр, а на 4 х 100 м в същия жанр се класира на второ място. На смесената щафета 4 х 100 м при юношите сме четвърти.

" Състезанието протече съгласно упованията ни по отношение на интервала от подготовката на тима за европейското за младежи. Срещнахме някои доста мощни съперници, които ще забележим и на европейското. Добавихме още опит, което е доста значимо. Резултатите на тима са приемливи. Доволни сме от представянето на отбора ", коменира треньорът Никола Петров. /ПСК Черно море
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР