Състезателките по художествена гимнастика Анастасия Салос и Анна Каменщикова, които

...
Състезателките по художествена гимнастика Анастасия Салос и Анна Каменщикова, които
Коментари Харесай

Две руски гимнастички взеха беларуско гражданство

Състезателките по художествена гимнастика Анастасия Салос и Анна Каменщикова, които са родени в Русия, публично получиха беларуско поданство. Това заяви за ТАСС старши треньорът на националния тим по художествена гимнастика на Беларус Ирина Лепарская.

" Анастасия Салос и Анна Каменщикова публично получиха беларуско поданство ", сподели Лепарская.

В края на октомври президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа декрет за издаване на беларуско поданство на 355 души, в това число петима спортисти от Русия.

20-годишната Салос е родена в Барнаул, където стартира да се занимава с художествена гимнастика на 4 години. През 2014-а тя се реалокира в Беларус и по-късно става част от националния тим. Салос има три бронзови медала от Световни шампионати, както и две сребърни и три бронзови оценки от шампионати на Европа.

19-годишната Каменщикова прави първите си стъпки в художествената гимнастика в град Находка, а по-късно се реалокира в Минск с родителите си. През 2018-а тя взе сребро на финала на бухалки на Европейското състезание за девойки и приключи на четвърто място в самостоятелния многобой на Младежката олимпиада в Буенос Айрес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР