Състезателката на кърджалийския клуб Арда бокс Алейна Мехмед ще представи

...
Състезателката на кърджалийския клуб Арда бокс Алейна Мехмед ще представи
Коментари Харесай

Кърджалийката Алейна Мехмед ще представи България сред девойките на Европейското първенство по бокс в Италия

Състезателката на кърджалийския клуб " Арда бокс " Алейна Мехмед ще показа България на идното Европейско състезание по бокс за юноши и девойки до 16 години в Монца, Италия, сподели за Българска телеграфна агенция персоналният ѝ треньор Стоян Узунов. Шампионатът ще се състои от 25 септември до 2 октомври.

Категорията, в която ще се боксира Мехмед е до 81 кг, като в подготовката си за идния конгрес тя е свалила близо 8 кг. За Монца младото момиче отпътува на прехрана на клуба, в който тренира. Причината е преценката на треньора на националния тим, че останалите девойки не са задоволително готови за Европейското съревнование в Италия, изясни Узунов.

Дни преди заминаването си, Алейна тренира интензивно, с упоритостта за злато.

„ Чувствам се добре, готова съм, имам си устойчивост, всичко. Имам малко терзания и това е обикновено. За пръв път ще изляза на подобен огромен конгрес, само че ще се оправя “, разяснява младата вяра.

По думите на треньора ѝ, настоящето присъединяване за нея е значимо, тъй като за последващо такова съревнование тя към този момент минава в друга възрастова категория.

„ Готви се момичето, тренира. В доста добра форма е сега и не би трябвало да изпускаме този късмет. Още повече, тя ще се демотивира, в случай че не отиде на това съревнование “, сподели персоналният ѝ треньор, който единствен ще я съпровожда в Монца.

Състезателката от „ Арда бокс “ Алейна Мехмед тренира от близо 3 години. За късия си професионален път тя може да се похвали с влиятелни оценки. Последното е златен орден от шестото издание на шампионата по бокс за юноши и девойки - Купата на нациите в Сърбия през август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР