Състезателите по вдигане на тежести на Азербайджан се оттеглиха днес

...
Състезателите по вдигане на тежести на Азербайджан се оттеглиха днес
Коментари Харесай

Щангистите на Азербайджан напуснаха европейското първенство в Армения със скандал

Състезателите по повдигане на тежести на Азербайджан се отдръпнаха през днешния ден от присъединяване на европейското състезание в Ереван, Армения след вчерашния случай по време на церемонията на откриването на шампионата, при който арменец се качи на сцената и възпламени азерският байрак.

По информация на Асошиейтед прес министерството на младежта и спорта на Азербайджан е излязло през днешния ден с публично позиция по проблема, в която изясняват и повода за напускането на техните щангисти.

" Когато в Армения царува такава атмосфера на ненавист, не е обезпечена сигурност, естественото присъединяване на азербайджанските спортисти в надпревари е невероятно заради психически напън ", се споделя в част от известието на спортното министерство.

Междувременно пък формалните лица в Армения разкриха, че мъжът, който възпламени знамето на Азербайджан е бил чиновник на арменската социална телевизия, който е бил поканен на церемонията по откриването.

След неговите дейности пък той е бил отведен в полицейски сектор, само че малко по-късно е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинявания.

Напрежението сред Армения и Азербайджан ескалира през последните няколко месеца поради блокадата на единствения път, водещ от Армения към етнически арменския район Нагорни Карабах, ситуиран в границите на Азербайджан.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР