Състезателите от Русия и Беларус по конен спорт няма да

...
Състезателите от Русия и Беларус по конен спорт няма да
Коментари Харесай

Русия и Беларус аут от конния спорт на Олимпийските игри догодина

Състезателите от Русия и Беларус по конен спорт няма да вземат участие на олимпийските игри в Париж през идващото лято, оповестяват от ФЕИ в понеделник.Управляващият орган забрани на спортистите от тези две страни да бъдат част от интернационалните шампионати през март 2022 година, няколко седмици след началото на съветската инвазия в Украйна.

По-късно от ФЕИ прецизираха, че представители на Русия и Беларус могат да се върнат единствено към някои от надпреварите, само че при осъществяването на строги критерии, предава. " Руските и беларуски спортисти не са взели участие в нашите най-силни шампионати от 2 март 2022 година. Това значи, че те към този момент са пропуснали квалификациите за Олимпиадата в Париж следващата година ", обявиха от Международната федерация по конен спорт.

Международният олимпийски комитет (МОК) реши по-рано през декември да разреши на руснаци и беларуси да вземат участие в някои самостоятелни надпревари в Париж 2024, само че при осъществяването на извънредно строги критерии за допустимост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР