Състезанието по български език Пазим езика си, организирано от гражданското

...
Състезанието по български език Пазим езика си, организирано от гражданското
Коментари Харесай

Състезанието по правопис Пазим езика си става национално

Състезанието по български език " Пазим езика си ", проведено от гражданското съдружие " Живата вода на България ", тази година става национално. Първото издание на надпреварата беше през предходната година. Като пилотно то разсъни огромен интерес от страна на възпитаници, учители и родители.

" Пазим езика си 2019 " срещна необятна поддръжка, като зад него застанаха всички университети в България, в които се учи компетентност " Българска лингвистика " - Софийският университет " Св. Климент Охридски ", Великотърновският университет " Св. св. Кирил и Методий ", Пловдивският университет " Паисий Хилендарски " и Шуменският университет " Епископ Константин Преславски ", както и Българската академия на науките (БАН). Логистичен сътрудник на надпреварата по български език е Министерството на образованието и науката.

През тази година всички възпитаници от страната в V и VI клас ще могат да се съревновават между тях, като покажат какъв брой добре владеят българския език. Стремежът на основателите е да се насърчи основаването на трайни умения у учениците за правоговор и правопис на литературен език, както и фокусиране на публичното внимание към все по-ширещата се неначетеност и всеобщо потребление на чуждици.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР