Съставът на КЕВР ще бъде намален на 5 човека, вместо

...
Съставът на КЕВР ще бъде намален на 5 човека, вместо
Коментари Харесай

Рибарски: Съставът на КЕВР ще бъде намален от 9 на 5 души

Съставът на КЕВР ще бъде понижен на 5 индивида, вместо досегашните 9, съобщи ръководителят на комисията по енергетика Радослав Рибарски от " Продължаваме Промяната " във връзка идния избор на нов ръководител на КЕВР.

„ Двама от членовете ще отпаднат посредством чоп, следва да дефинираме, къде ще се тегли този чоп. Няма да има хора махнати от КЕВР, които са стояли единствено месец на този пост. Сегашният състав е от 9 индивида, а ние планираме да стане 5. В заключителните разпореждания се споделя по какъв начин тези хора ще отпаднат, някои от тях карат втори мандат. Мисля, че ще е заслужено “, изясни Рибарски.

По думите му състезанието е изцяло транспарантен и няма лоби за нито един претендент.

" Правилата са в закона за енергетика, доста сходни с предходния извършен избор. Предстои да забележим претендентите, не се прави процедура за характерен претендент “, обясни той.

Мандатът на сегашния ръководител на КЕВР Иван Иванов от дълго време е изминал, тъй че процедурата няма да е изненада за никого, безапелационен е Рибарски.

„ По-скъсени са периодите за чуване на претендентите. Отдавна се чака тази процедура и за никого няма да е изненада “, добави още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР