Съставът на Германия успя да превъзмогне тежката загуба от Холандия

...
Съставът на Германия успя да превъзмогне тежката загуба от Холандия
Коментари Харесай

Германия влезе в ритъм и поведе парада в групата

Съставът на Германия съумя да превъзмогне тежката загуба от Холандия вкъщи преди три дни и през днешния ден съумя да победи Северна Ирландия в Белфаст с 2:0. Головете да отбора на Йоаким Льов означиха Марсел Халстенберг в 48-ата и Серж Гнабри в добавеното време на мача.

Още през цялото време на дуела домакините постановиха напън и накараха германците да се приберат в по-задни позиции. В 7-ата минута Тони Кроос сгреши и Конър Уошингтън излезе самичък против Мануел Нойер, само че капитанът на немците избави.

В 22-ата гостите желаеха дузпа, откакто Юлиан Брант стреля и топката се отби в прибраната към тялото ръка на Джони Еванс. Съдията Даниеле Орсато реши, че няма причина да отсъжда углавен удар.

Пет минути по-късно германците още веднъж желаеха 11-метров углавен удар, откакто Тимо Вернер шутира и топката се спря в дясната ръка на Карткар, която обаче този път не беше прилепена към тялото. Отново обаче реферът подмина обстановката.

В 38-ата минута централният бранител на Германия Матиас Гинтер получи травма и беше сменен от Джонатан Та.

В 45-ата минута Нойер не съумя да се намеси добре при едно центриране в дребното наказателно поле настана безредие, при което Уошингтън пропусна да открие за домакините. В добавеното време на първата част Вернер беше изведен самичък против стража на домакините, само че Пийкок-Фаръл отрази.

Второто полувреме стартира с пропуск на Лукас Клостерман за Германия, който в 47-ата минута стреля едва.

Минута по-късно той се реваншира, като подаде към своя съотборник в Република България Лайпциг Марсел Халстенберг, който означи страховито воле с левия крайник и кълботовлетя неспасяемо в мрежата за 1:0 за Германия.

Само минута по-късно германците направиха нов пропуск. В 52-ата гостите изпуснаха нов късмет, откакто Гнабри стреля от добра позиция в навън. Веднага по-късно Вернер изстреля топката в долния ляв ъгъл на Пийкок-Фаръл, само че той съумя да се намеси и мазета.

В 56-ата Марко Ройс стреля от фал, само че и този път стражът на елитния Бърнли още веднъж се намеси ослепително. В 61-вата минута се стигна до дискусионна обстановка в наказателното поле на германците. Пади Макнеър претендираше за дузпа за нарушаване на Тони Кроос против него, само че съдията беше безапелационен – няма дузпа. В 68-ата минута Кай Хаверц се размина с топката пред вратата на Ирландия. Футболистът на Байер Леверкузен пропусна още един път в 84-ата минута.

В последна сметка германците затвърдиха успеха си с втори гол в добавеното време на срещата, когато означи Серж Гнабри, след асистенция на Хаверц.

В другия дуел от групата Холандия разруши Естония като посетител с 4:0.

С тази победа Германия застава отпред в група С, с актив от 12 точки, колкото имат и ирландците. В идващия си дуел „ маншафта “ гостува на Естония. Северна Ирландия пък също ще гостува, само че на Холандия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР