Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Хакан

...
Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Хакан
Коментари Харесай

Потвърдиха първоначалния арест на 19-годишния, убил мъж в село Ножарево

Състав на Варненския апелативен съд удостовери първичния арест на Хакан И., притеглен като обвинен за убийството на собствен съселянин от с. Ножарево, Силистренска област. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативен съд - Варна.

19-годишният юноша е в ареста от 3 май тази година с определение на Окръжен съд – Силистра. Два дни по-рано кметът на село Ножарево подал в ОД на Министерство на вътрешните работи - Силистра сигнал за мъж, открит в безпомощно положение. Медицински екип открил гибелта на 62-годишния А.М., който имал рана на главата и за който се знаело, че страдал от психологично заболяване. Действията по следствието открили Хакан И. като съпричастен към тежкото престъпно действие.

Днес въззивната апелативна инстанция одобри документи, предоставени от отбраната на Хакан, които откриват психическото положение и диагнозата на потърпевшия психологично болен мъж. Според тях е имало многократни наставления той да бъде настанен за лекуване в психиатрично заведение, т.к. бил рисков за себе си и за обществото.

Според юриста на обвинения, събраните в хода на следствието свидетелства сочат, че е нямало предумисъл в дейностите на младежа, а гибелта на потърпевшия мъж била разследване от трагично стичане на събитията.

Варненският апелативен съд не разяснява през днешния ден формата на виновността на обвинения, както и обстоятелството има ли предумисъл в осъщественото незаконно действие. На този стадий втората правосъдна инстанция проучва само събраните доказателства, които водят и този съд до обоснования извод, че Хакан е съпричастен към гибелта на своя съселянин. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 20 години. За разлика от първата правосъдна инстанция, Апелативният съд във Варна намира, че е действителна заплахата младежът да се укрие или да извърши закононарушение. В кориците на делото има данни, че директно след действието Хакан се укрил и се опитал да манипулира очевидци на закононарушението.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява първичния арест на Хакан И., притеглен като обвинен за убийството на собствен съселянин от с. Ножарево е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР