Състав на Софийския апелативен съд остави в ареста 22-годишния Кристиан

...
Състав на Софийския апелативен съд остави в ареста 22-годишния Кристиан
Коментари Харесай

Окончателно: Съдът остави в ареста Кристиян Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Състав на Софийския апелативен съд остави в ареста 22-годишния Кристиан Николов, който провокира злополука, умъртвила журналиста Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва точно на Великден.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Николов се яви персонално в правосъдната зала. "Моля да измените мярката ми за неотконение в домакински арест. Ще я съблюдавам и ще бъда на разположението на съда ", сподели той пред магистратите.

Николов е в ареста от 21 април, когато удари с колата си автомобила на чакащия на червен светофар ефирен водещ. Според събраните по делото доказателства, Кристиан Николов е карал под въздействието на три опиата и със скорост 99 километра в час.

Не е направил опит да спре, с което, твърди прокуратурата, е заплашил живота на пешеходци и коли, за които светофарът е светел зелено. Именно по тази причина и обвиняването му е за предумисъл, което пък Наказателният кодекс глоби със затвор до 20 години и даже пожизнен затвор.

Според арбитър Петър Стоицев, Кристиан Николов е безконтролен, лековерен и самоуверен, осъзнавал е, че съставлява заплаха на пътя и все пак е карал рисково и по тази причина би трябвало да остане в изолираност, до момента в който не се превъзпита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР