Състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбата на

...
Състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбата на
Коментари Харесай

Съдът не прие жалбата срещу ареста на бившата румънска министърка Елена Удря

Състав на Софийски апелативен съд остави без почитание жалбата на отбраната на някогашната румънска министърка на туризма Елена Удря . Жалба против мярката за краткотрайно задържане на търсената с Европейска заповед за арест (ЕЗА) гражданка на Румъния е оставена без почитание, оповестиха от съда.

Жалбата е против мярката за краткотрайно задържане, избрана по отношение на Елена Удря по водено екстрадиционно произвеждане.
 Оставиха в ареста някогашна румънска министърка
Оставиха в ареста някогашна румънска министърка

Това е неин втори опит за бягство

Според съда е налице действителна заплаха задграничната гражданка да се укрие, което ще осуети производството по разглеждане на Европейската заповед за арест , издадената по отношение на нея от способен орган в Румъния.

Е.У. се търси за осъществяване на наложеното й наказване от 6 години " отнемане от независимост " за корупционно закононарушение , осъществено в качеството й на министър на туризма на Румъния в интервала 2010-2011 година

Тя е бе з на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата от граничните управляващи . По време на инспекция е било открито, че по отношение на нея има издадена Европейска заповед за арест.
 Бивш румънски министър е задържан в България след бягство от Румъния
Бивш румънски министър е задържан в България след бягство от Румъния

48-годишната Удря е и някогашен претендент за президент, и непосредствен съдружник на някогашния президент Траян Бъсеску

Предстои осъществяване на същинско екстрадиционно произвеждане по отношение на арестуваната Е.У. в Окръжен съд - Благоевград.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР