Състав на Районен съд – Дупница, председателстван от съдия Ели

...
Състав на Районен съд – Дупница, председателстван от съдия Ели
Коментари Харесай

Съдът в Дупница прекрати дело срещу гражданин, нарушил карантината

Състав на Районен съд – Дупница, управляван от арбитър Ели Скоклева, отхвърли да утвърди реализирано съглашение сред прокуратурата и отбраната на подсъдимия Цветелин С., с което обвиненият се признава за отговорен в нарушение на ограниченията, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест по хората /COVID-19/ съобщи районното издание " Камертон ". Споразумението е предвиждало налагане на пробация за период от една година. Съдът обаче приключи наказателното произвеждане по делото и го върна на Районната прокуратура в Дупница. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

В претекстовете си арбитър Ели Скоклева написа: „ Посочено е, че обвиненият е нарушил противоепидемични ограничения, въведени със заповед на Министъра на опазването на здравето от 17.03.2020г., променена и допълнена със Заповед от 19.03.2020г., променена и допълнена със Заповед от 26.03.2020г. В случая обвиняването е действие, осъществено на 08.04.2020г., когато визираните заповеди на Министъра на опазването на здравето са анулирани със Заповед № РД-01-183/06.04.2020г., т.е. в обвиняването не са посочени съответните правила и ограничения, които са нарушени, и съответните актове, с които са въведени тези правила или ограничения. На второ място, в хода на досъдебното произвеждане липсват доказателства по повод субективната страна на обвиняването “.

Съдия Скоклева показва още, че понятието „ карантина “ не се засяга в нито един законов или подзаконов нормативен акт, като в Закона за здравето се засяга понятието „ наложителна изолираност “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР