Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на

...
Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на
Коментари Харесай

Отново пропадна делото срещу кмета на Неделино, обвинен в присвояване на над 1 млн. лв.

Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на плануваното за през днешния ден разпоредително съвещание по делото против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов, упрекнат за заграбване на средства в изключително огромни размери, заяви БНР.

Подсъдимият още веднъж не се яви пред Темида поради влошено здравословно положение.

Магистратите разпоредиха да се извърши съдебно-медицинска експертиза на Беширов с присъединяване на психиатър и невролози, които да дадат изводи дали психологичното и здравословното му положение разрешават да взе участие в правосъдния развой.

Обвинението против някогашния кмет и още 8 подсъдими е за заграбване в изключително огромни размери.

Според обвинителния акт става дума за заграбване на 1 224 845 лева посредством контракти с компании, на които е заплатено за неизвършени строително-монтажни работи през интервала 2012-2015 година

Като причинители се показват някогашният кмет и екссекретарят на Общината, а в качеството на помагачи като обвинени са привлечени общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществени средства по фиктивни фактури.

Съгласно констативни протоколи, подписани от Община Неделино са изплатени над 1.2 млн. лева за неизвършени действия - създаване на яз, подпорни стени, почистване и подсилване на свлачище.

Делото се преглежда в Окръжния съд в Смолян, откакто бе изпратено от закрития към този момент Специализиран углавен съд.

Следващото съвещание е планувано за 29 юни т.г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР