Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът в Хасково потвърди ареста на двама трафиканти на мигранти

Състав на Окръжния съд в Хасково удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража " по отношение на двама поданици на Свиленград, арестувани за трафик на незаконни мигранти, оповестиха от Съдебната палата. По-рано Районният съд в Харманли постанови най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на Георги Бакърджиев (32 г.) и Християн Пидошев (24 г.), само че те апелираха пред по-горна инстанция.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастничество с други две лица незаконно и съзнателно подкрепили афганистански жители да минават страната, като действието е осъществено във връзка с общо 31 деца, ненавършили 16–годишна възраст.

Съдът смята, че съществува действителна заплаха обвинените да се укрият или извършат друго закононарушение, защото без значение от посочените адреси на двамата обвинени, по делото е открито, че същите не обитават на тях и не са били открити на тези адреси.

Определението на съда е дефинитивно.

Случаят е от 27 февруари тази година. Тогава при нощна инспекция на два леки автомобила на пътя сред харманлийските села Коларово и Овчарово полицейски чиновници откриха противозаконния трафик на в началото 24 души, съгласно тогавашното известие на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР