Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим

...
Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение за убийство

Състав на Окръжния съд в Добрич призна за отговорен обвиняем по дело за ликвидиране и му наложи наказване отнемане от независимост за период от 20 години, при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

Подсъдимият Б.М. е приет за отговорен в това, че на 3 ноември 2012г., в село Божурово, област Добрич, съзнателно умъртвил гражданин на селото, като действието е било осъществено с особена свирепост. Според посоченото в обвинителния акт закононарушението било осъществено в дома на потърпевшия след приложимост на алкохол и зародил спор сред двамата мъже.

Съдът призна Б. М. за почтен и го оправда по в началото повдигнато обвиняване по отношение на реализирането на горното действие по изключително непосилен за жертвата метод.

Съдът постанови при осъществяване на наказването отнемане от независимост да се приспадне времето, през което подсъдимият е бил арестуван под стража, считано от 20 март 2019г. до привеждане на присъдата в осъществяване. Видно от данните по делото след извършено търсене на посочената дата подсъдимият е бил арестуван в Германия и доведен в страната въз основа на Европейска заповед за арест.

С присъдата на Окръжния съд подсъдимият е наказан и да заплати на трима наследници на умрелия по 100000 лв., като компенсации за нанесени неимуществени вреди. Той би трябвало да заплати и сторените по делото разходи, както и държавна такса върху почетените цивилен искове.

Присъдата на Окръжния съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна. Мотивите към постановения правосъден акт ще бъдат направени в законоустановения период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР