Състав на Окръжия съд в Добрич оправда подсъдим по дело

...
Състав на Окръжия съд в Добрич оправда подсъдим по дело
Коментари Харесай

Съдът в Добрич оправда грабител, посочен от проститутки

Състав на Окръжия съд в Добрич оправда обвиняем по дело за обир. Съдът промени и наложената му мярка за неотклонение - от „ задържане под стража “ в „ подписка “, като разпореди мъжът да бъде неотложно освободен още в правосъдната зала.

29-годишният Ганчо Г. беше оневинен по повдигнатото му обвиняване, че в интервала 5-7 май 2016 година, в Добрич, при изискванията на рисков рецидив и продължавано закононарушение, е ограбил две дами, като използвал за това заплашване посредством ориентиране на газов револвер към пострадалите. От едната жена бил лишен мобилен телефон дружно със СИМ карта, на обща стойност 62 лева, а от другата 250 лв..

Пострадалите, които работели като проститутки на околовръстния път в Добрич, в началото не съобщили в полицията за осъществения обир. За него се схванало към месец по-късно, когато при профилирана полицейска акция едната от тях била открита да проституира в същия регион и била отведена в полицията за сформиране на сигнален протокол. В една от стаите на полицейското ръководство тя видяла табло със фотоси на търсени лица, измежду които била и фотографията на подсъдимия. Тогава дамата разказала пред органите на реда за грабежа, като декларирала, че е разпознала нападателя си в лицето на подсъдимия.

Окръжният съд реши обаче, че в хода на делото не е потвърдено по неоспорим метод, че 29-годишният мъж е създател на закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. Мотивите за оправдателната присъда ще бъдат направени в законоустановения период.

С постановения правосъден акт се отхвърлят и предявените от двете дами цивилен искове за сумите от 5000 лв. за породени неимуществени вреди, както и желаните компенсации за нанесените им имуществени вреди.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР