Състав на Хасковския окръжен съд потвърди присъдите на Харманлийския районен

...
Състав на Хасковския окръжен съд потвърди присъдите на Харманлийския районен
Коментари Харесай

Потвърдиха присъдите на афганистанците, участвали в бунта в бежанския център в Харманли

Състав на Хасковския областен съд удостовери присъдите на Харманлийския областен съд по отношение на 17-те пълнолетни и четиримата малолетни афганистанци, взели участие в протеста в Регистрационно - приемателния център за бежанци /РПЦ/ в Харманли.

Решението е оповестено на интернет страницата на съда. На 24 ноември 2016 година породиха конфликти сред силите на реда и стотици настанени в центъра и чакащи филантропичен статут мигранти. При разразилите се вълнения и протест в РПЦ бе изпочупено и унищожено и имущество на Държавната организация за бежанците за над 83 000 лв..

На първата инстанция упрекнатите пълнолетни получиха санкции за осъщественото безчинство от 1 година условно и 3 години изпитателен период, а малолетните - 1 година условно и също толкоз изпитателен период. И 21-те бяха оправдани по обвиняването за нанесени вреди върху недвижимо и движимо имущество.

В частта ѝ за породените вреди Районната прокуратура в Харманли е протестирала присъдата. Жалба против присъдите за безчинство като неправилни и голословни са подали и бранителите на подсъдимите.

Хасковският областен съд обаче не намира налице учредения за изменение или анулиране на обжалваната присъда, заради което я удостоверява напълно. Тя не предстои на касационно обжалване, написа в решението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР