Състав на Добричкия районен съд уважи искането на Районната прокуратура

...
Състав на Добричкия районен съд уважи искането на Районната прокуратура
Коментари Харесай

Задържаха под стража обвиняем за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда на жена

Състав на Добричкия областен съд почете настояването на Районната прокуратура и наложи на 41-годишния А.А. мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за това, че отправил закана за ликвидиране към дамата, с която живее на фамилни начала, и й предизвикал лека телесна щета след нанесен побой, като действията са осъществени при изискванията на упражнявано домашно принуждение по отношение на нея.

Посегателството над потърпевшата се e случило след зародил следващ скандал сред нея и мъжа, с който от две години тя съжителствала. 41-годишният обвинен обиждал дамата, крещял й и отправил към нея закана за ликвидиране. Междувременно й нанасъл удари по тялото и лицето, причинявайки й лека телесна щета, открита след медицински обзор на 25 юли 2022 година

Сигнал за случилото се е бил подаден същия ден в Районна прокуратура-Добрич. Незабавно са подхванати дейности по формиране на досъдебно произвеждане, а насилникът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Това не бил първия случай, в който жертвата била измъчвана от мъжа си, само че от боязън да не й навреди повече тя не подавала сигнали до способените институции.

Определението на Добричкия областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР